Λυγιά

Λυγιά2018-07-11T18:11:02+00:00

Project Description

Λυγιά

Οι Καρυώτες και η Λυγιά είναι οι πρώτοι παραθαλάσσιοι οικισμοί που συναντάει κανείς φεύγοντας από την Λευκάδα, οπότε είναι και οι πρώτες παραλίες που βρίσκει στην περιήγηση της ανατολικής ακτής της Λευκάδας. Ουσιαστικά ο ένας οικισμός είναι συνέχεια του άλλου.
Στην Λυγιά δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερα δημοφιλής παραλία. Η ακτή είναι γεμάτη από χοντρά βότσαλα. Πιο δημοφιλές είναι το λιμανάκι της Λυγιάς με τις ψαροταβέρνες.

Από την Λυγιά και μετά μέχρι το Νυδρί, η περιοχή είναι γεμάτη μικρές και μεγάλες παραλίες που εντυπωσιάζουν περισσότερο με την βλάστηση που φτάνει μέχρι την θάλασσα. Επειδή όλη αυτή η περιοχή είναι η πρώτη που αναπτύχθηκε τουριστικά στην Λευκάδα είναι γεμάτη με ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία και εστιατόρια. Παραλία Τεμπέλη, Παράδεισος, ο Επίσκοπος, η Νικιάνα, το Περιγιάλι. Το αποτέλεσμα είναι όλη η περιοχή να σφύζει από ζωή και κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες και οι παραλίες να είναι πλήρως οργανωμένες.

Μπορείτε να βρείτε την πρόγνωση του αέρα. Η παραλία της Λυγιάς είναι μια από τις ιδανικές παραλίες για μπάνιο όταν η δυτική πλευρά του νησιού έχει πάρα πολύ αέρα.