Μικρός Γυαλός

--Μικρός Γυαλός
Μικρός Γυαλός2018-07-11T18:11:38+00:00

Project Description

Μικρός Γυαλός

Στη γαλήνη ενός φυσικού κόλπου, κάτω από το χωριό Πόρος (στα νότια του νησιού), έχει σχηματιστεί η εξαίσια παραλία του Μικρού Γυαλού. Σχεδόν απομονωμένη, ξεπροβάλλει μέσα από τα καταπράσινα βουνά που την περιτρυγιρίζουν, με την κατασπρη βοτσαλωτή φορεσιά της. Δίπλα της ξαποσταίνουν τα κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά του Ιονίου. Οι ορεινοί όγκοι τριγύρω αποτελούν φυσική προστασία από τους ανέμους, με αποτέλεσμα η θάλασσα να γαληνέυει τις περισσότερες ώρες της μέρας. Παλαιότερα ήταν το λιμανάκι του Πόρου.

Ο Mικρός Γυαλός ενδείκνυται για τους λάτρεις της ήσυχων διακοπών και για αυτούς που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν κοντά στη φύση, παρέχοντας όμως επαρκείς διευκολύνσεις, όπως ταβερνάκια, καφέ και μίνι μάρκετ. Επίσης, η παραλία είναι εφοδιασμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Μπορείτε να κάνετε ένα ευχάριστο διάλειμμα και εναλλαγή τοπίου στο ορεινό χωριουδάκι του Πόρου, όπου υπάρχουν 2 οικογενειακές ταβέρνες και ένα μικρό καφενείο. Το ουζάκι με τους ντόπιους είναι επιβεβλημένο.
Βέβαια, αν θέλετε να αφουγκραστείτε για λίγο την πιο έντονη διασκέδαση, μπορείτε να ταξιδέψετε μέχρι το κοντινό Νυδρί, όπου υπάρχουν πολλά μπαράκια.

Η παραλία του Μικρού Γυαλός βραβεύτηκε με Μπλέ Σημαία για το 2016. Μπορείτε να βρείτε την πρόγνωση του αέρα.

Lefkada-beaches-blue-flag