Μύλος

Μύλος2018-07-11T18:05:29+00:00

Project Description

Μύλος

Η παραλία του Μύλου είναι μοναδική, μοιάζει να ναι ψεύτικη σαν την κοιτάς από μακρία. Το μεγαλύτερο προτέρημά της είναι ότι είναι απομονωμένη και δεν κατακλύζεται από την ύπαρξη αυτοκινήτων.

Η πρόσβαση στην παραλία μπορεί να γίνει με καραβάκι από τον Άγιο Νικήτα, όμως για τους πιο περιπετειώδεις τύπους υπάρχει και ένα στενό μονοπάτι που ξεκινάει μέσα από το χωριό και οδηγεί μέχρι εκεί. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά, όμως είναι πολύ ενδιαφέρουσα καθώς περπατάς για πολύ λίγο πάνω στο βράχο που στέκεται δίπλα στη θάλασσα, ανάμεσα σε θαμνώδες τοπίο. Ισως είναι λίγο κουραστική τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού, γιαυτό προτιμήστε τις πρώτες πρωινές ώρες για την εξόρμησή σας. Μόλις φτάσετε στο τέλος του μονοπατιού, αντικρύζετε ένα φανταστικό τοπίο μπροστά σας. Λευκή άμμος και βαθιά τιρκουάζ νερά σε περιμένουν να τα απολαύσεις για πολλές ώρες.

Η παραλία αυτή δεν είναι καθόλου οργανωμένη, οπότε είναι χρήσιμο να υπάρχουν νερό, ομπρέλα και σνακς μαζί σας.

Οταν πιάνει μαΐστρος, τα κύματα σηκώνονται μεγάλα και επικίνδυνα για τους άμαθους τουρίστες. Καλό είναι να μην επιχειρήσετε να κολυμπήσετε στα βαθιά. Επίσης το καραβάκι από τον Άγιο Νικήτα σταματάει της διαδρομές.